Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Flodknyten med chèvre och kummin

Frasiga små knyten fyllda med krämig chèvre, len honung och toppade med kumminfrön. Passar perfekt att servera som tilltugg på festen, eller varför inte unna dig själv dessa ljuvliga små knyten en fredagskväll?

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 18 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa chèvren grovt med en gaffel. Blanda i honung.
  2. Lägg en klick av blandningen i mitten på vårulleark, ca 10x10 cm.
  3. Rulla och vik ihop till paketet. Vispa ägget. Klistra igen kanterna på paketet med lite av äggsmeten.
  4. Pensla ovansidan av paketen lätt med resterande ägg. Strö över lite kumminfrön.
  5. Värm en stekpanna med olja. Stek paketen i ca 1 minut på bägge sidor eller tills de fått en gyllene frasig yta. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Filodeg som blir över kan sparas i frysen.

Ingredienser

Portioner: 18 st
  • 100 g chèvre (getost)
  • 2 tsk flytande honung
  • 18 små ark vårrulledeg (18 små ark motsvarar ca 1-2 ark filodeg)
  • 1 ägg
  • kumminfrön
  • 1/2 dl olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?