Fläskytterfilé med apelsin- och rosmarinsås och sockerärter

Betyg 3.1 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Fläskytterfilé med apelsin- och rosmarinsås och sockerärter

Ett smakrikt recept på fläskytterfilé med apelsin- och rosmarinsås och sockerärter som du bara måste prova! Låt skivorna av ditt stekta kött sjuda med rosmarin, apelsinskal och crème fraiche som du sedan serverar med ris och krispiga sockerärter.

Fläskytterfilé med apelsin- och rosmarinsås och sockerärter

Ingredienser

4 portioner
600 g fläskytterfilé
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
1/2 dl vatten
1 kvist färsk rosmarin (1 kvist motsvarar 1 tsk torkad rosmarin)
1 tsk rivet apelsinskal
2 dl crème fraiche

Till servering

jasminris
sockerärtor

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Utmärkt! Jag delade fläskytterfile I 2 delar och stekte i stekpanna. La in vatten, 1 dl creme fraiche och 1 dl grädde. 3 kvistar rosmarin och 2 tsk apelsin. Serverade med rostade potatis (af) och en sallad med lite apelsin skal också.

    Kevin

  • Supergott! Gick hem hos gästerna med. Detta gör vi fler gånger.

    Anna-lena

  • Otroligt gott, apelsinsås och rosmarin i såsen var fantastiskt gott. Den här rätten gör vi gärna om!

    Åsa

Testa liknande recept

  • Fläskytterfilé med ljumna plommon
    Betyg 2.8 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fläskytterfilé i ugn
    Betyg 4.7 av 5.333 personer har röstat
    Receptet har 100 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fläskytterfilé med brysselkål
    Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad