Fläskytterfilé i ugn

Lagar du fläskytterfiléen i ugnen blir den precis så saftig och god som en fläskytterfilé ska bli. Pröva gärna någon av kryddningarna i tipsen.

Gör så här
01:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1072 KJ / 256 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater0 g
Protein30 g
Kommentarer
100 stJag fick ingen färg på den, men den blev saftig och god.
Rolf
Enkelt och gott. Gjorde en sås på stekskyn mm.
Jan
Med en supergod marinad jag hittade nån annanstans: 2 msk olivolja 1/2 citron, pressad saft vitlöksklyftor, finrivna 2 msk kinesisk soja 2 msk riven färsk ingefära 1 msk honung 1 tsk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
Camilla
Man kan alltid lita på era recept.
Siv
Fint tack
Sylvia
Mycket lätt att variera utifrån detta grundrecept.
Britt
Gott!
Therese
@Karin Det är omöjligt att veta exakt tid, för alla köttbitar väger olika, men 60 min är väl snittiden. Det står ju även " eller tills köttet har en innertemperatur på 70°C." Har man ingen köttermometer får man chansa!
Kenny
60-70 minuter är alldeles för lång tid i ugnen min bit vägde 1 kg den var klar på 40 minuter jättegott så ändra tiden där! Karin
Karin
Kanon, mycket gott
Steen