Fläskytterfilé i sockerkaksform

Lägg fläskytterfilén i en avlång sockerkaksform eller ugnsform och tillaga köttet i ugnen för ett saftigt och smakrikt kött. Gör en god sås av skyn från köttet med grädde och crème fraiche. Servera gärna fläskytterfilén med rårörda lingon och hackad färsk persilja.

Ingredienser
6 portioner
ca 1100 g fläskytterfilé
1 msk rapsolja
1 msk smör
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Sås
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 msk japansk eller kinesisk soja (2 msk japansk motsvarar 1 msk kinesisk)
1/2 tsk sambal oelek
Tips till servering
hackad gräslök eller persilja
hackade skalade hasselnötter
rårörda lingon
rostad lök
Gör så här
01:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi2113 KJ / 505 kCal
Fett37 g
Salt2.3 g
Kolhydrater4 g
Protein40 g
Kommentarer
38 stKan man förbereda köttet och såsen i formen 2 timmar innan jag ställer in den i ugnen.
Ingela
Hej Ingela! Bäst är att du bryner köttet och låter den svalna och förvarar den i kylen. Såsen lika så och när du ska tillaga den så kokar du upp såsen och häller över köttet i formen och sen in i ugnen. Kan ta lite längre tid i ugnen tack vare att köttet är kallt. Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Servera med pressad potatis
Claes
Använde soltorkade tomater i såsen.
Helene