Fläskwok med jordnötter
Finskuren karrèkotlett med japansk sås i en härlig wok av krispig röd paprika, het chilifrukt och söt ananas. Toppa med jordnötter och färsk koriander och servera fläskwoken med jasminris eller äggnudlar. En maträtt med intensiva japanska smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
1 portion
1 halvtinad kotlett av fläskkarré (à ca 150 g)
3 msk japansk sås på flaska, t ex sukiyaki eller teriyaki
1 liten röd paprika
1/2 röd chilifrukt t ex spansk peppar
1/2 liten rödlök
5 cm purjolök
1 skiva ananas (färsk eller på burk)
2 msk jordnöts- eller rapsolja
1/2 kruka romansallad eller isbergssallad (1/2 kruka romansallad motsvarar 1 klyfta isbergssallad)
1 msk saltade jordnötter
1 msk hackad koriander
Till servering
ris eller nudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag hade varken röd paprika eller röd lök hemma så jag dubblade purjon och ananasen - väldigt gott i ändå!
Åsa
2024-08-13