Fläskwok med jordnötter
Finskuren karrèkotlett med japansk sås i en härlig wok av krispig röd paprika, het chilifrukt och söt ananas. Toppa med jordnötter och färsk koriander och servera fläskwoken med jasminris eller äggnudlar. En maträtt med intensiva japanska smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
1 portion
1 halvtinad kotlett av fläskkarré (à ca 150 g)
3 msk japansk sås på flaska, t ex sukiyaki eller teriyaki
1 liten röd paprika
1/2 röd chilifrukt t ex spansk peppar
1/2 liten rödlök
5 cm purjolök
1 skiva ananas (färsk eller på burk)
2 msk jordnöts- eller rapsolja
1/2 kruka romansallad eller isbergssallad (1/2 kruka romansallad motsvarar 1 klyfta isbergssallad)
1 msk saltade jordnötter
1 msk hackad koriander
Till servering
ris eller nudlar
För alla
Fri från gluten och ägg, om rätten bjuds med ris. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer