Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkotlett Panzanella

Stekta fläskkotletter serveras med panzanella, en italiensk sallad gjord på bröd, vinäger, paprika, tomater, rödlök och basilika.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C, grill.
  2. Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Kärna ur och dela paprikorna. Lägg halvorna på en plåt med bakplåtspapper med skalet upp. Sätt plåten under grillelementet 5–10 minuter tills paprikaskalen börjar bli svarta. Lägg halvorna i en skål och täck med aluminiumfolie.
  4. Skär brödet i tunna skivor och lägg det i en annan skål. Häll över vinäger och krama in den. Låt stå 15 minuter.
  5. Skala paprikorna och skär i bitar. Skär tomaterna i grova bitar. Skala och strimla rödlöken. Plocka bladen från basilikan.
  6. Blanda grönsaker, lök, oliver och basilika med brödet. Smaka av med salt och peppar.
  7. Stek köttet i smör eller margarin några minuter på varje sida. Droppa olivolja över salladen vid serveringen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 minibaguetter med vitlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 tomater
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • salt och peppar
  • ca 600 g fläskkotlett med ben
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk olivolja
  • bakplåtspapper
  • aluminiumfolie
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2109 kJ / 503 kCal