Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkotlett med ruccolatzatsiki

Välsmakande fläskkotletter och klyftpotatis med en delikat ruccolatzatsiki. Enkel och smakfull vardagsmat. Servera med tomatklyftor och en bit gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Bryn fläskkotletterna i en het lättoljad stekpanna. Krydda kotletterna generöst med salt och peppar. Ställ in i ugnen med potatisen i ca 15 minuter.
  3. Tzatsiki: Riv ruccolasalladen grovt och blanda med tzatsikin. Salta och peppra.
  4. Lägg kotletter och potatis på tallrikar. Servera med ruccolatzatsiki och tomatklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket frysta potatisklyftor (à ca 800 g)
  • 4 fläskkotletter (à 200 g)
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 tomater till servering
Rucolatsatsiki
  • 2 krukor ruccolasallad
  • 1 ask tsatsiki
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2148 kJ / -1 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden