Fläskkotlett med potatismos och äpple | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkotlett med potatismos och äpple

Fläskkotlett med potatismos och äpple är en rätt med tradition. Angenäma smakkombinationer tillsammans med en kall sås med pepparrot. En riktigt gammaldags trivselmiddag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet. Värm mjölken, mosa potatisen och späd med mjölken.
  2. Tillsätt 2/3 av smöret eller margarinet. Rör ner äppelrivet och persiljan, smaksätt med salt och peppar.
  3. Stek fläskkotletterna i resterande matfett ca 3-4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera fläskkotletterna med potatismos och matlagningsyoghurt smaksatt med pepparrot.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matyoghurt samt laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot ris-, havre- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut matlagningsyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg mjölig potatis skalad och skuren i bitar
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 grovt rivna äpplen
  • 3 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • 4 fläskkotletter
  • matlagningsyoghurt
  • pepparrot
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1971 kJ / 471 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden