Fläskkotlett med olivsås och smörfräst savoykål

Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Fläskkotlett med olivsås och smörfräst savoykål

Denna klassiska fläskkotlett steker du snabbt i panna innan den läggs upp tillsammans med mumsig fräst savoykål med vitlökssmak och en len, varm olivsås. På under en halvtimme har du en komplett, smakrik måltid som du avnjuter med nykokt pasta.

Fläskkotlett med olivsås och smörfräst savoykål

Ingredienser

4 portioner
300 - 350 g pasta
2 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
1 dl grädde
2 msk grön olivpaste
1 msk ljus maizenaredning
1 dl grovhackad persilja
salt
peppar
4 fläskkotletter (à ca 125 g)
1 - 1 1/2 msk olja
ca 400 g savoykål
1 msk finhackad vitlök
2 msk olivolja

Gör så här

00:03:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej Hans! Det stod fel i ingressen så jag har rättat till det. Kålen ska fräsas i olivolja. Tack för att du uppmärksammade det. Hälsningar, Veronica

    Ica-köket

  • Smörstekt savoykål, smör finns inte med i receptet ens. Fräs kålen och med oliv olja vad menar ni ( jag läser instruktionen), är smör och olivolja samma sak eller vad menar ni. Jag brukar ha lite vitt vin i savoykålen

    Hans

Näringsvärde per portion

Energi2631 KJ / 630 kCal
Fett19.9 g

Testa liknande recept

  • Fläskkotletter i kiwisås
    Betyg 3.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad fläskkotlett
    Betyg 3.7 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hel kotlettrad
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad