Fläskkotletter med parmesan- och vitlöksstuffing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkotletter med parmesan- och vitlöksstuffing

Servera fläskkotletter med ljuvlig stuffing av parmesan och vitlök, en smakfull middag med skysås. Den ugnsbakade stuffingen får sin form av mixat bröd och ägg och tillsammans med den stekta fläskkotletten har du en härlig middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Täck en avlång "limpform" med bakplåtspapper.
  3. Kör formbrödet i matberedare till smulor.
  4. Riv parmesanosten. Skala och finhacka vitlöken.
  5. Blanda alla ingredienser utom ägg och smör. Salta och peppra.
  6. Smält smöret, vispa äggen lätt och vänd ner i brödblandningen.
  7. Skeda försiktigt över brödblandningen i formen och packa lätt.
  8. Baka i ugnen på mellersta falsen i 25-30 minuter.
  9. Lyft ut stuffingen på en skärbräda och skiva upp vid servering.
  10. Servera till stekta fläskkotletter, steksky och kokta morötter. Acckompanjera gärna med en grönsallad.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt vitt formbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g formbröd (150 g motsvarar ca 6 skivor)
  • 100 g parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk russin
  • 3 msk pinjenötter
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • salt och peppar
  • 3 vispade ägg
  • 50 g smält smör
  • 4 rejäla fläskkotletter (à ca 200 g)
Lägg till i inköpslistan