Fläskkotlett med äppel- och potatismos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkotlett med äppel- och potatismos

Om du är sugen på en enkel och god kötträtt så testa att laga till fläskkotletter och servera med ett smarrigt mos av potatis och äpple. Enkelt och riktigt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet. Värm mjölken, mosa potatisen och späd med mjölken. Tillsätt 2/3 av smöret eller margarinet. Rör ner äppelrivet och persiljan, smaksätt med salt och peppar.
  2. Stek fläskkotletterna i resterande matfett ca 2-4 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. 
  3. Till servering: Servera fläskkotletterna med potatismos och gärna matlagningsyoghurt smaksatt med pepparrot.

För alla

Rätten är gluten- och äggfri.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 äpplen (grovt rivet)
  • 3 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • 4 fläskkotletter
Till servering
  • matlagningsyoghurt
  • pepparrot
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1971 kJ / 471 kCal
Läs mer om näringsvärden