Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkarrégryta med timjan och haricots verts

Fläskkarrégryta med timjan och haricots verts är en smarrig och mättande gryta som ser tilltalande ut och smakar därefter. Servera gärna grytan med pressad potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och skiva löken. Skär fläskkarrén i strimlor.
  3. Stek löken och fläskkarrén i matfettet i 5-6 minuter. Tillsätt timjan, grädde och fond eller buljongtärning och rör om. Låt koka ca 8 minuter. Lägg i haricots verts mot slutet av koktiden. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll av potatisen och pressa den.
  5. Servera fläskkarrén med pressad potatis och haricots verts.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden/buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 fasta potatisar (10 st motsvarar ca 900 g)
  • 3 gula lökar
  • 600 g benfri fläskkarré
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk timjan
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 msk kycklingfond eller hönsbuljongtärning (1 1/2 msk fond motsvarar 1 tärning)
  • 300 g frysta haricots verts
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3264 kJ / 779 kCal
Läs mer om näringsvärden