Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ciderbräserad fläskkarré med äpple och pepparrot

Lyxig brässerad fläskkarré i en gräddig sås med smak av cider, kycklingfond och persilja. Servera karrén med mustiga stekta äppelklyftor, aromatisk pepparrot och tärnad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek klyftorna i en het lättoljad stekpanna. Lägg över på ett fat.
  3. Rengör stekpannan och hetta på nytt upp den med smöret. Stek karréskivorna. Salta och peppra.
  4. Häll på äppelcider, vatten, fond och grädde och låt småputtra i 10 minuter. Lägg upp karréskivorna på tallrikar.
  5. Låt såsen koka ihop ett par minuter och rör sedan ner persiljan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skeda över såsen. Lägg äppelklyftorna och papparroten på köttet. Servera med potatisen och gärna med en fräsch tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor fläskkarré (à 150 g)
  • 1 påse tärnad fryst potatis (à 600 g)
  • 2 äpplen
  • olja
  • 1 msk smör
  • 2 dl äppelcider
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk riven pepparrot
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2446 kJ / 548 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden