Ciderbräserad fläskkarré med äpple och pepparrot
Lyxig brässerad fläskkarré i en gräddig sås med smak av cider, kycklingfond och persilja. Servera karrén med mustiga stekta äppelklyftor, aromatisk pepparrot och tärnad potatis.
Ingredienser
4 portioner
4 skivor fläskkarré (à 150 g)
1 påse tärnad fryst potatis (à 600 g)
2 äpplen
olja
1 msk smör
2 dl äppelcider
2 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
2 dl matlagningsgrädde
2 msk finhackad persilja
2 msk riven pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2446 KJ / 548 kCal
Fett31.9 g
Kommentar
Ett mycket enkelt och ganska snabbt lagat recept. Istället för fläskkarré, som var slut i affären, använde jag fläskkotletter. Det blev jättegott det också!
Anna-lena
2002-10-22