Ciderbräserad fläskkarré med äpple och pepparrot

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Ciderbräserad fläskkarré med äpple och pepparrot

Lyxig brässerad fläskkarré i en gräddig sås med smak av cider, kycklingfond och persilja. Servera karrén med mustiga stekta äppelklyftor, aromatisk pepparrot och tärnad potatis.

Ciderbräserad fläskkarré med äpple och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
4   skivor fläskkarré (à 150 g)
1   påse tärnad fryst potatis (à 600 g)
2   äpplen
olja
1 msk  smör
2 dl  äppelcider
2 dl  vatten
1 msk  konc kycklingfond
2 dl  matlagningsgrädde
2 msk  finhackad persilja
2 msk  riven pepparrot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Ett mycket enkelt och ganska snabbt lagat recept. Istället för fläskkarré, som var slut i affären, använde jag fläskkotletter. Det blev jättegott det också!

Anna-lena

2002-10-22

Näringsvärde per portion

Energi2446 KJ / 548 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Ingefärsbakad fläskkarré
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karré med kålrabbi- och pepparrotslaw
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karré med krispig kålsallad
Betyg 3.2 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karré med lök och dragon
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkarré med röd curry
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskkarrégryta med timjan och haricots verts
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga