Ciderbräserad fläskkarré med äpple och pepparrot

1
1
Ciderbräserad fläskkarré med äpple och pepparrot

Lyxig brässerad fläskkarré i en gräddig sås med smak av cider, kycklingfond och persilja. Servera karrén med mustiga stekta äppelklyftor, aromatisk pepparrot och tärnad potatis.

Ciderbräserad fläskkarré med äpple och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
4 skivor fläskkarré (à 150 g)
1 påse tärnad fryst potatis (à 600 g)
2 äpplen
olja
1 msk smör
2 dl äppelcider
2 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
2 dl matlagningsgrädde
2 msk finhackad persilja
2 msk riven pepparrot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Anna-lena

2002-10-22

Ett mycket enkelt och ganska snabbt lagat recept. Istället för fläskkarré, som var slut i affären, använde jag fläskkotletter. Det blev jättegott det också!

Näringsvärde per portion

Energi 2446 KJ / 548 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden