Fläskkarré med krämig svampsås
En simpel rätt att laga när tiden är knapp är denna utsökta fläskkarré med ris och svampsås. Den mustiga höstinspirerande svampsåsen får sin krämiga smak av crème fraiche. Som extra kryddning tillsätt gärna lite rosmarin i såsen. Servera karrén med nykokt ris och en härlig grön sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Svampsås
1 gul lök
250 g champinjoner
1/2 msk olja
1 msk balsamvinäger
1 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1/2 msk japansk soja
salt
peppar
Karré
4 skivor benfri karré
1/2 msk olja
1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2589 KJ / 619 kCal
Fett29 g
Salt4.08 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En hel msk balsamvinäger är helt klart i överkant. Den smaken tar över helt. Vi tar en tesked och det blir lagom :-)
Henric
2024-06-13Lätt som en plätt
Stefan
2020-02-24Rekommenderar detta recept! Såsen var sjuukt god- mums!
Johanna
2019-01-29