En simpel rätt att laga när tiden är knapp är denna utsökta fläskkarré med ris och svampsås. Den mustiga höstinspirerande svampsåsen får sin krämiga smak av crème fraiche. Som extra kryddning tillsätt gärna lite rosmarin i såsen. Servera karrén med nykokt ris och en härlig grön sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
51 2015
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stefan
2/24/2020Lätt som en plätt
Johanna
1/29/2019Rekommenderar detta recept! Såsen var sjuukt god- mums!
Redaktionen
3/1/2016Hej Ana! Ursäkta om vi var otydliga. Men i punkt 5 tänkte vi att man serverar salladen till maten, såsen och riset. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle