Fläskkarré med krämig svampsås

204
4
Fläskkarré med krämig svampsås

En simpel rätt att laga när tiden är knapp är denna utsökta fläskkarré med ris och svampsås. Den mustiga höstinspirerande svampsåsen får sin krämiga smak av crème fraiche. Som extra kryddning tillsätt gärna lite rosmarin i såsen. Servera karrén med nykokt ris och en härlig grön sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015

Fläskkarré med krämig svampsås

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Svampsås

1
gul lök
250 g
champinjoner
1/2 msk
olja
1 msk
balsamvinäger
1 msk
vetemjöl
1 dl
mjölk
1 dl
crème fraiche
1/2
köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1/2 msk
japansk soja
-
salt och peppar

Karré

4
skivor benfri karré
1/2 msk
olja
1/2
påse röd mangold (à 65 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med 1/2 tsk rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?

204

Kommentarer

Stefan

2/24/2020

Lätt som en plätt

Johanna

1/29/2019

Rekommenderar detta recept! Såsen var sjuukt god- mums!

Redaktionen

3/1/2016

Hej Ana! Ursäkta om vi var otydliga. Men i punkt 5 tänkte vi att man serverar salladen till maten, såsen och riset. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2589 KJ / 619 kCal
Fett 29 g
Salt 4.08 g
Kolhydrater 53 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept