Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkarré med krämig svampsås

En simpel rätt att laga när tiden är knapp är denna utsökta fläskkarré med ris och svampsås. Den mustiga höstinspirerande svampsåsen får sin krämiga smak av crème fraiche. Som extra kryddning tillsätt gärna lite rosmarin i såsen. Servera karrén med nykokt ris och en härlig grön sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Svampsås: Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Stek lök och champinjoner i olja i en stekpanna. Lägg över i en kastrull.
  3. Blanda ner vinäger. Strö över mjöl och vänd runt. Tillsätt mjölk, crème fraiche, buljongtärning och soja och låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Karré: Bryn karrén i olja i en stekpanna på båda sidor. Sänk sedan värmen till medelvärme och stek vidare ca 8 minuter. Vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera karrén med svampsåsen, mangoldsalladen och riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Smaksätt gärna såsen med 1/2 tsk rosmarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Svampsås
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1/2 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1/2 msk japansk soja
  • salt och peppar
Karré
  • 4 skivor benfri karré
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2589 kJ / 619 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept