Italiensk karré med gremolata

2
1
Italiensk karré med gremolata

Italiensk karré med gremolata är ett recept fyllt av smaker och färger. Gremolatan, som består av persilja, vitlök, citron och olivolja, passar bra som smaksättning till den saftiga fläskkarrén och är ett fräscht och nyttigt tillbehör. Servera med potatis och citron skuren i klyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2013

Italiensk karré med gremolata

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
400 g plommontomater
4 skivor fläskkarré
salt och peppar
1 msk vetemjöl
1 msk smör eller margarin
5 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

Gremolata

1 vitlöksklyfta
1/2 kruka bladpersilja
1 citron
1 1/2 msk olivolja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Kocktips: Rätten blir lite festligare om man pressar potatisen. Barnknepet: servera gremolatan vid sidan om.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Elin

2013-12-10

mums! jätte gott! undrade vad jag skulle hitta på med min karré och nu vet jag vad jag kommer göra flera gånger om!

Näringsvärde per portion

Energi 2166 KJ / 518 kCal
Fett 222 g
Kolhydrater 473 g
Protein 283 g
Läs mer om näringsvärden