Fläskkarré med gnocchi och grillad knipplök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkarré med gnocchi och grillad knipplök

Du kommer att älska kombinationen av den mjuka bastanta gnocchin, smaskiga grillade knipplöken och den möra fläskkarrén med smak av barbequesås och rosmarin. Utomordentligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla köttet på båda sidor med olja och krydda med hackad rosmarin, salt och svartpeppar.
  2. Grilla 4-5 minuter på varje sida. Pensla med barbecuesås mot slutet av grillningen. Låt vila 5-10 minuter.
  3. Koka gnocchi enligt anvisning på förpackningen.
  4. Grillad knipplök: Skär ev löken på hälften om den är stor och pensla med olja.
  5. Grilla löken mjuk ca 5 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Klipp krassen och blanda med gnocchin och olivolja. Servera med köttet, löken och lite extra barbecuesås.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i barbecuesåsen och gnocchin.
Gör glutenfri: gör egen glutenfri gnocchi eller uteslut den och bjud i stället med sallad eller grönsaker.
Gör äggfri: uteslut gnocchi och bjud i stället med sallad eller grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor benfri fläskkarré (à ca 150 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl barbequesås + extra till servering
  • 500 g färsk gnocchi (potatisgnocchi)
  • 1 ask krasse
Grillad knipplök
  • 8 knipplökar
  • olivolja till pensling
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan