Fläskkarré med champinjonsås
Möra skivor fläskkarré som kryddas med paprikapulver och steks tills de fått en perfekt stekyta. Servera köttet med nykokt ris, tomater och en delikat och krämig champinjonsås som smaksatts med en skvätt soja. Häll upp något gott att dricka till och låt det väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017
Ingredienser
4 portioner
Champinjonsås
1 gul lök
250 g champinjoner
1 msk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk majsstärkelse
1 msk soja
4 port ris eller annat gryn
Fläskkarré
1 röd paprika
4 skivor fläskkarré
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
Till servering
3 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2632 KJ / 628 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer