Fläskfilé med svampsås och rostad potatis

Ugnsstekt fläskfilé som serveras med en krämig svampsås och rostad potatis, passar till både vardags och fest. Fläskfilén tillreder du först i stekpanna tills den fått en fin yta, avsluta sedan i ugnen. Medan köttet steks klart hinner du förbereda potatis och den krämiga svampsåsen. Njut!
 Ett recept från: 
 ICAs matkasse  v 5 2015

Ingredienser
2 portioner
Fläskfilé
ca 350 g fläskfilé
1/2 tsk olja
 salt
 peppar
Potatis
450 g förkokt potatis
1 tsk olivolja
1/2  påse babyspenat
Sallad
2  tomater
1  schalottenlök
1/2  ask persilja
1 tsk olivolja
1 tsk balsamvinäger
Till servering
150 g sås (gärna svampsås)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2160 KJ / 516 kCal
Fett15 g
Salt2.64 g
Kolhydrater47 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
2 stHej Liss! Vi hade nog mer tänkt oss en färdig kyld svampsås. Men du kan självklart göra en egen eller ta pulver också.
Ica-köket
Är det tänkt att det ska vara pulversås???
Liss