Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Filéwok med örtsås och couscous

Spänstiga morötter, fläskfilé och spröda sockerärter wokas ihop till en förträffligt snabblagad rätt. Med den krämiga örtsåsen och matiga couscousen är woken fulländad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet med 1/3 av saltet. Rör i couscous och ta kastrullen åt sidan. Låt stå ca 5 minuter med locket på.
  2. Putsa och skär fläskfilén i strimlor. Skala och skär morötterna i stavar. Skölj och snoppa sockerärterna.
  3. Woka köttet i hälften av oljan ca 5 minuter under omrörning. Krydda med resten av saltet och peppar. Ta upp på fat så länge.
  4. Woka grönsakerna under omrörning i resten av oljan ca 5 minuter. Vänd i köttet och stänk gärna över sojasås.
  5. Värm såsen enligt förpackningens anvisning.
  6. Till servering: Servera filéwoken med såsen, couscous och bröd.

För alla

Ersätt sojasåsen med balsamvinäger om du inte tål den.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris om du inte tål gluten, väj glutenfritt bröd.
Gör mjölkprotein- eller laktosfri: gör egen sås av havre- eller sojabaserad gräddprodukt och hackade örter om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Är tiden riktigt knapp kan morötter och sockerärter ersättas med djupfryst grönsaksblandning.

Gröna tipset: Byt ut köttet mot quornbitar om du inte vill äta kött.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 dl couscous
  • 500 g fläskfilé
  • 4 morötter
  • 250 g sockerärtor
  • peppar
  • 1 msk olja
  • 2 msk sojasås
  • 2 1/2 dl färdig örtkryddad sås
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2480 kJ / 590 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB