Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskfilé med nudlar och wokgrönsaker

Modern och läcker fläskfilé med nudlar och wokgrönsaker. Hoisinsåsen överraskar med sin styrka till den härliga fläskfilén. Wokade grönsaker med extra hoisinsås och du får en överraskande, luxuös rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C. Ställ in en ugnssäker form mitt i ugnen.
  2. Salta och peppra fläskfilén generöst och pensla med hoisinsås.
  3. Ta ut den heta formen, häll i olja och lägg i fläskfilén. Ställ genast in i ugnen. Ugnsstek i 30 minuter, vänd filén efter halva tiden.
  4. Koka upp lättsaltat vatten i en gryta. Koka nudlarna (men tillsätt inte kryddpåsarna) under omrörning i ca 3 minuter. Häll av vattnet och kyl nudlarna snabbt i kallt rinnande vatten. Låt nudlarna rinna av i ett durkslag.
  5. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Häll ner wokgrönsakerna och stek i ca 5 minuter. Rör om då och då.
  6. Vänd ner nudlarna och kryddblandningen från nudelpåsarna. Salta och peppra och blanda väl. Värm i ca 5 minuter.
  7. Lägg upp nudlar och grönsaker i djupa tallrikar. Ta ut fläskfilén, skiva och fördela den överst. Servera gärna extra hoisinsås eller någon annan favoritsås bredvid.

För alla

Gör glutenfri: byt ut nudlarna mot glutenfri pasta.
Gör mjölkfri: byt ut hoisinsåsen mot grillsås eller soja och välj nudlar eller pasta som passar.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i nudlarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 3 msk hoisinsås
  • 2 påsar snabbnudlar (valfri smak)
  • 3 msk olja
  • 500 g frysta wokgrönsaker
Lägg till i inköpslistan