Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Fläskfilé i prickig sås med couscous

(6)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Fläskfilé i prickig sås med couscous är ett gott sätt att tillaga fläskfilé och tillsammans blir det en hel måltid. Stek fläskfilén och låt puttra med portvin, kalvfond, cumberlandsås, kapris och persilja och servera med fluffig couscous.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfiléer
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 msk portvin
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk cumberlandsås
  • 2 msk kapris
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk maizenaredning (för mörka såser)
  • 3 dl couscousgryn
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa fläskfilén från hinnor. Skär filén i bitar, ca 2 cm breda. Platta till den något med handen.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn köttet i omgångar, salta och peppra och lägg över i en traktörpanna.
  3. Tillsätt vatten, portvin, fond och cumberlandsås och låt puttra ca 10 min. Tillsätt kapris och persilja och red med maizenaredningen.
  4. Tillaga couscousgrynen enligt förpackningens anvisning, men uteslut ev olja, margarin eller smör. Fluffa upp couscousen med en gaffel och servera till fläskfilén. Varm paprikasallad är gott till.