Fläskfilé i chilisås

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
5
Fläskfilé i chilisås

Fläskfilé passar perfekt till helgens finmiddag eller till andra festliga tillfällen. Testa att tillaga och servera fläskfilén tillsammans med en het och god chilisås, lite pressad potatis och en god grönsallad. Lyxigt, gott och enkelt.

Fläskfilé i chilisås

Ingredienser

4 portioner
2   hela fläskfiléer (à 300-400 g)
salt
vitpeppar
2   ägg
75 g  färskriven parmesan (75 g motsvarar ca 3 dl)
1 1/2 dl  ströbröd
smör eller olja till stekning
1/2 kg  tomater
2 1/2 dl  grädde
1 dl  chilisås
2 msk  senap (hälften dijon, hälften stark söt)

Till servering

ris eller pressad potatis
grönsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Mycket Gott bjudrätt

Göran

2023-10-07

Detta är en toppenrätt!!! OM man steker den i SMÖR... Har gjort den många gånger... och steker man i olja förstör man hela rätten. I orginalet från 70-talet innehåller receptet endast smör.

Christina

2010-06-13

Mycket god rätt, men hoppa över paneringen, så blir den mindre energirik och dessutom godare.

Göran

2007-01-15

Näringsvärde per portion

Energi2680 KJ / 640 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

Fläskfilé med pasta och bönor
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad lövbiff fylld med vitlöksost
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastagratäng med rostade grönsaker och mozzarella
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtpanerad spättafilé
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskfilé wellington
Betyg 2.9 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nyårsfilé med ost- och nötfyllning
Betyg 3.1 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga