Fläskfilé i chilisås
Fläskfilé passar perfekt till helgens finmiddag eller till andra festliga tillfällen. Testa att tillaga och servera fläskfilén tillsammans med en het och god chilisås, lite pressad potatis och en god grönsallad. Lyxigt, gott och enkelt.
Ingredienser
4 portioner
2 hela fläskfiléer (à 300-400 g)
salt
vitpeppar
2 ägg
75 g färskriven parmesan (75 g motsvarar ca 3 dl)
1 1/2 dl ströbröd
smör eller olja till stekning
1/2 kg tomater
2 1/2 dl grädde
1 dl chilisås
2 msk senap (hälften dijon, hälften stark söt)
Till servering
ris eller pressad potatis
grönsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2680 KJ / 640 kCal
Fett22 g
Kommentarer
Mycket Gott bjudrätt
Göran
2023-10-07Detta är en toppenrätt!!! OM man steker den i SMÖR... Har gjort den många gånger... och steker man i olja förstör man hela rätten. I orginalet från 70-talet innehåller receptet endast smör.
Christina
2010-06-13Mycket god rätt, men hoppa över paneringen, så blir den mindre energirik och dessutom godare.
Göran
2007-01-15