Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskfilé i chilisås

Fläskfilé passar perfekt till helgens finmiddag eller till andra festliga tillfällen. Testa att tillaga och servera fläskfilén tillsammans med en het och god chilisås, lite pressad potatis och en god grönsallad. Lyxigt, gott och enkelt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Putsa filéerna och skär dem i cm-tjocka skivor. Salta och peppra köttet.
  3. Vispa upp äggen. Blanda parmesanost och ströbröd på ett djupt fat (spara lite parmesan att toppa med).
  4. Doppa filébitarna i äggvispet och vänd sedan i ströbrödsblandningen.
  5. Bryn köttbitarna allteftersom i smör eller olja i en stekpanna. Skiva tomaterna.
  6. Varva kött och tomatskivor i en smord ugnssäker form.
  7. Blanda grädde med chilisås och senap. Häll blandningen i stekpannan och låt koka tills den blivit något tjockare. Häll såsen i formen. Strö över lite riven parmesanost och gratinera mitt i ugnen i 10-15 minuter.
  8. Servera med ris eller pressad potatis och en stor grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 hela fläskfiléer (à 300-400 g)
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 ägg
  • 75 g färskriven parmesanost (75 g motsvarar ca 3 dl)
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • smör eller olja till stekning
  • 1/2 kg tomater
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk senap (hälften dijon, hälften stark söt)
Till servering
  • ris eller pressad potatis
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2680 kJ / 640 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden