Fläskfärsbullar och majskräm med mynta
De mumsiga fläskfärsbullarna har en härligt krämig konsistens och tillsammans med fräscha tillbehör som vitlöksdoftande majskräm med mynta och chili, nykokt sparrispotatis och sötsyrlig tomatsallad, blir det en spännande middagsmåltid som bjuder upp till smakfest!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g sparrispotatis
1 msk olja
salt
peppar
Majskorn
340 g majskorn
1 kruka mynta
1 vitlöksklyfta
1 röd peppar
Fläskfärsbullar
1/2 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
ca 450 g fläskfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk senap, gärna dijonsenap
1 msk smör eller margarin
Tomatsallad
1 rödlök
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
2 tsk vinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3206 KJ / 767 kCal
Fett45 g
Salt2.4 g
Kolhydrater58 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer