Fläskfärsbullar och majskräm med mynta

3
0
Fläskfärsbullar och majskräm med mynta

De mumsiga fläskfärsbullarna har en härligt krämig konsistens och tillsammans med fräscha tillbehör som vitlöksdoftande majskräm med mynta och chili, nykokt sparrispotatis och sötsyrlig tomatsallad, blir det en spännande middagsmåltid som bjuder upp till smakfest!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Fläskfärsbullar och majskräm med mynta

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g sparrispotatis
1 msk olja
salt och peppar

Majskorn

340 g majskorn
1 kruka mynta
1 vitlöksklyfta
1 röd peppar

Fläskfärsbullar

1/2 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
ca 450 g fläskfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk senap, gärna dijonsenap
1 msk smör eller margarin

Tomatsallad

1 rödlök
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
2 tsk vinäger

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3206 KJ / 767 kCal
Fett 45 g
Salt 24 g
Kolhydrater 58 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden