Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskfärsbullar och majskräm med mynta

De mumsiga fläskfärsbullarna har en härligt krämig konsistens och tillsammans med fräscha tillbehör som vitlöksdoftande majskräm med mynta och chili, nykokt sparrispotatis och sötsyrlig tomatsallad, blir det en spännande middagsmåltid som bjuder upp till smakfest!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatis: Dela potatisen och blanda den med oljan, salta och peppra. Häll ut på en plåt och sätt in i ugnen ca 30 minuter.
  3. Majskräm: Mixa majskornen med sitt spad tillsammans med myntan. Pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Dela, kärna ur och finhacka chilin och vänd ner den.
  4. Fläskfärsbullar: Lägg ströbrödet i en bunke och häll över grädden. Låt stå någon minut. Vänd ner färs, ägg, salt, peppar och senap. Forma till bullar och bryn dem i matfettet i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan mitt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Tomatsallad: Skala och skiva löken tunt. Dela tomaterna. Blanda lök och tomater med olja och vinäger. Salta och peppra.
  6. Servera biffarna med rostad potatis, majskräm och tomatsallad.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g sparrispotatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Majskorn
  • 340 g majskorn
  • 1 kruka mynta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd peppar
Fläskfärsbullar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • ca 450 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 tsk senap, gärna dijonsenap
  • 1 msk smör eller margarin
Tomatsallad
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3206 kJ / 767 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept