Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fläsk- och potatispudding

Fläsk- och potatispudding lagar du i ugn på bland annat finriven potatis, ägg och sidfläsk och kryddar med kummin och muskot. Servera puddingen med lingon eller äppelmos och bjud på mättande svensk husmanskost till middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Finriv potatisen, använd gärna matberedare. Krama ur vätskan. Blanda potatisen med mjölken och äggen. Krydda med kummin, muskot och vitpeppar.
  3. Smöra en ugnsform. Häll i smeten. Ugnsbaka i 30 minuter.
  4. Skala och skiva löken. Skär sidfläsket i tunna skivor. Strö löken över hela ytan, eller stek den separat och servera till puddingen. Lägg fläskskivorna överst. Ugnsbaka i 30 minuter. Servera med lingon eller äppelmos.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg potatis (råskalad)
  • 3 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk muskot
  • 1 krm vitpeppar
  • smör (till formen)
  • 2 gula lökar
  • 600 g rimmat sidfläsk (utan svål)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?