Fläsk med gult mos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläsk med gult mos

Fläsk med gult mos är ett mättande och spännande recept som tillagas på under 45 minuter. Skivor av det rimmade fläsket serveras med ett fluffigt potatismos som innehåller palsternacka och gurkmeja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och palsternackor i mindre bitar. Koka potatis och palsternacka mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull ca 15 min. Häll av vattnet, men spara det.
  2. Mosa potatis och palsternacka med en elvisp. Tillsätt matfettet och späd med kokvattnet. Vispa moset luftigt. Krydda och smaka av med gurkmeja, socker, salt och peppar.
  3. Stek fläsket utan extra matfett i en stekpanna på medelstark värme ca 3 min per sida.
  4. Servera det nystekta fläsket med potatismos och knäckebröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (10 st motsvarar ca 800 g)
  • 2 palsternackor (2 st motsvarar ca 200 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 400 g rimmat fläsk i skivor
Lägg till i inköpslistan