Löktarte med sardeller | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Löktarte med sardeller

Den här löktarten är lite som den franska pizzan pissaladière, men något förenklad. Löken steker du mjuk och låter den sedan karamellisera med en nypa socker. Lägg den söta löken på bitar av smördeg, fyll på med oliver och sardeller. Grädda och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken tunt.
  2. Fräs löken i oljan på låg värme i en stekpanna ca 15 minuter tills den är mjuk. Blanda ner timjan, rosmarin och socker. Krydda med salt och peppar. Låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt och skär i 20 bitar. Fördela löken på bitarna. Strö över oliver och sardeller. Ställ in plåten i mitten av ugnen 10–15 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg.

Tips

Det går utmärkt att göra löktarten i förväg och värma på vid servering, 10–15 minuter på 150°C.

Ingredienser

Portioner: 10 bufféportioner
  • 6 gula lökar
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk strösocker
  • 3 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 1 rulle kyld smördeg (ca 250 g)
  • 2 dl skivade kärnfria svarta oliver
  • 1 burk avrunna sardeller (i olja à 80 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 817 kJ / 195 kCal