Löktarte med sardeller

Betyg 3.2 av 5.
33 personer har röstat
0
Löktarte med sardeller

Den här löktarten är lite som den franska pizzan pissaladière, men något förenklad. Löken steker du mjuk och låter den sedan karamellisera med en nypa socker. Lägg den söta löken på bitar av smördeg, fyll på med oliver och sardeller. Grädda och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Löktarte med sardeller

Ingredienser

10 bufféportioner
6 gula lökar
4 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk strösocker
3 krm salt
2 krm peppar
1 rulle kyld smördeg (ca 250 g)
2 dl skivade kärnfria svarta oliver
1 burk avrunna sardeller (i olja à 80 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi817 KJ / 195 kCal
Fett14 g
Salt1.3 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Smördegspizzor med tomat och sardell
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tapas "Gilda"
Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stá Spiritos sallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerade oliver
Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegsflarn med sardell, citron och grönkål
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gurka med tapenade
Betyg 2.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga