Löktarte med sardeller

Betyg 3.2 av 5.
33 personer har röstat
0
Löktarte med sardeller

Den här löktarten är lite som den franska pizzan pissaladière, men något förenklad. Löken steker du mjuk och låter den sedan karamellisera med en nypa socker. Lägg den söta löken på bitar av smördeg, fyll på med oliver och sardeller. Grädda och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Löktarte med sardeller

Ingredienser

10 bufféportioner
6   gula lökar
4 msk  olivolja
1 tsk  torkad timjan
1 tsk  torkad rosmarin
1 tsk  strösocker
3 krm  salt
2 krm  peppar
1   rulle kyld smördeg (ca 250 g)
2 dl  skivade kärnfria svarta oliver
1   burk avrunna sardeller (i olja à 80 g)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg.

Gör så här

Tips

Det går utmärkt att göra löktarten i förväg och värma på vid servering, 10–15 minuter på 150°C.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi817 KJ / 195 kCal
Fett14 g
Salt1.3 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Smördegsflarn med sardell, citron och grönkål
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegspizzor med tomat och sardell
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tapenade och bönpesto
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Schalottenlöksflarn med getost och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sardellsnurror
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga