Löktarte med sardeller
Den här löktarten är lite som den franska pizzan pissaladière, men något förenklad. Löken steker du mjuk och låter den sedan karamellisera med en nypa socker. Lägg den söta löken på bitar av smördeg, fyll på med oliver och sardeller. Grädda och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
10 bufféportioner
6 gula lökar
4 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk strösocker
3 krm salt
2 krm peppar
1 rulle kyld smördeg (ca 250 g)
2 dl skivade kärnfria svarta oliver
1 burk avrunna sardeller (i olja à 80 g)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg.
Gör så här
Tips
Det går utmärkt att göra löktarten i förväg och värma på vid servering, 10–15 minuter på 150°C.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi817 KJ / 195 kCal
Fett14 g
Salt1.3 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g
Kommentarer