Flap steak med brazilian nut-salsa

Flap steak med krossad sötpotatis och nötsalsa – en ny favorit på grillen! Den krossade sötpotatisen får smak av rödlök och gräslök, och nötsalsan gör du på paranötter och kryddor.

Ingredienser
4 portioner
Krossad sötpotatis
ca 600 g sötpotatis
3 rödlökar
3 msk olivolja
salt
peppar
1 kruka gräslök
2 dl crème fraiche
1 lime
ugn- & grillfolie
Nut-salsa
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 vitlöksklyfta
1 röd peppar
1 tsk limesaft
2 msk olivolja
175 g paranötter
Flap steak
ca 600 g flap steak eller flankstek
salt
svartpeppar
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3915 KJ / 936 kCal
Fett68.5 g
Salt1 g
Kolhydrater33.1 g
Protein44.1 g
Kommentarer
2 stSvårt att få tag på paranötter!!
Ann
Hej Ann! Det går att använda andra nötter mer tex hasselnötter eller mandlar. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Receptet heter Flap steka men som ingrediens ska det vara flankstek. Det är två olika styckningsdetaljer.
Annie
Tack för din kommentar Annie! Du har helt rätt, vi har nu uppdaterat receptet att det går bra med antingen flap steak eller flankstek. Hälsningar Ulrika
ICA-köket