Flap steak med brazilian nut-salsa

Betyg 3.6 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Flap steak med brazilian nut-salsa

Flap steak med krossad sötpotatis och nötsalsa – en ny favorit på grillen! Den krossade sötpotatisen får smak av rödlök och gräslök, och nötsalsan gör du på paranötter och kryddor.

Flap steak med brazilian nut-salsa

Ingredienser

4 portioner

Krossad sötpotatis

ca 600 g sötpotatis
3 rödlökar
3 msk olivolja
salt
peppar
1 kruka gräslök
2 dl crème fraiche
1 lime
ugn- & grillfolie

Nut-salsa

2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 vitlöksklyfta
1 röd peppar
1 tsk limesaft
2 msk olivolja
175 g paranötter

Flap steak

ca 600 g flap steak eller flankstek
salt
svartpeppar

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Svårt att få tag på paranötter!!

    Ann

    Hej Ann! Det går att använda andra nötter mer tex hasselnötter eller mandlar. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Receptet heter Flap steka men som ingrediens ska det vara flankstek. Det är två olika styckningsdetaljer.

    Annie

    Tack för din kommentar Annie! Du har helt rätt, vi har nu uppdaterat receptet att det går bra med antingen flap steak eller flankstek. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi3915 KJ / 936 kCal
Fett68.5 g
Salt1 g
Kolhydrater33.1 g
Protein44.1 g

Testa liknande recept

  • Sötpotatissallad med kokos och lime
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad