Flamberade räkor

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
3
Flamberade räkor

De här flamberade räkorna passar utmärkt för dig som vill testa en mer avancerad rätt och imponera på vännerna. Räkorna blir förträffligt goda och krämiga och får en härlig smak av saffran.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Flamberade räkor

Ingredienser

4 portioner
1 msk hackad gul lök
1 msk smör
60 - 80 g champinjoner
1 påse saffran (à 0,5 g)
1 tsk curry
400 g skalade stora räkor eller oskalade räkor (400 g skalade motsvarar 1 kg oskalade)
2 msk Pernod
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk konc hummerfond på flaska
1/2 dl finskuren dill
1/2 dl finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Lagade denna som förrätt när receptet kom i buffe -98. Detta är bland det godaste jag vet.

Christer

2021-12-29

Jag provade detta recept fredagen den 13 mars och blev glatt överraskad av resultatet. Kvällen blev mycket lyckad. Rolf Dufva

Rolf

2009-03-14

En garanterat lyckad middag, jätte gott!

Christine

2004-03-21

Testa liknande recept

Asiatisk fisksoppa
Betyg 2.5 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skaldjurspaella i långpanna
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudlar med skinka och champinjoner
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamp- och ärtsoppa
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa med saffransrouille
Betyg 3 av 5.
183 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerade skaldjur på toast
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga