Flamberade räkor
De här flamberade räkorna passar utmärkt för dig som vill testa en mer avancerad rätt och imponera på vännerna. Räkorna blir förträffligt goda och krämiga och får en härlig smak av saffran.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998
Ingredienser
4 portioner
1 msk hackad gul lök
1 msk smör
60 - 80 g champinjoner
1 påse saffran (à 0,5 g)
1 tsk curry
400 g skalade stora räkor eller oskalade räkor (400 g skalade motsvarar 1 kg oskalade)
2 msk Pernod
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk konc hummerfond på flaska
1/2 dl finskuren dill
1/2 dl finhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lagade denna som förrätt när receptet kom i buffe -98. Detta är bland det godaste jag vet.
Christer
2021-12-29Jag provade detta recept fredagen den 13 mars och blev glatt överraskad av resultatet. Kvällen blev mycket lyckad. Rolf Dufva
Rolf
2009-03-14En garanterat lyckad middag, jätte gott!
Christine
2004-03-21