Flamberade räkor

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
3
Flamberade räkor

De här flamberade räkorna passar utmärkt för dig som vill testa en mer avancerad rätt och imponera på vännerna. Räkorna blir förträffligt goda och krämiga och får en härlig smak av saffran.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Flamberade räkor

Ingredienser

4 portioner
1 msk  hackad gul lök
1 msk  smör
60 - 80 g  champinjoner
1   påse saffran (à 0,5 g)
1 tsk  curry
400 g  skalade stora räkor eller oskalade räkor (400 g skalade motsvarar 1 kg oskalade)
2 msk  Pernod
1 1/2 dl  vispgrädde
2 msk  konc hummerfond på flaska
1/2 dl  finskuren dill
1/2 dl  finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Lagade denna som förrätt när receptet kom i buffe -98. Detta är bland det godaste jag vet.

Christer

2021-12-29

Jag provade detta recept fredagen den 13 mars och blev glatt överraskad av resultatet. Kvällen blev mycket lyckad. Rolf Dufva

Rolf

2009-03-14

En garanterat lyckad middag, jätte gott!

Christine

2004-03-21

Testa liknande recept

Couscouspaella
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkor med het saffransdipp
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffransräkor på kronärtskockor
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranspasta med skaldjur
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med saffransräkor
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurspaella i långpanna
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga