Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Flamberade räkor

De här flamberade räkorna passar utmärkt för dig som vill testa en mer avancerad rätt och imponera på vännerna. Räkorna blir förträffligt goda och krämiga och får en härlig smak av saffran.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs löken glansig i smör. Skiva och lägg i champinjonerna. Tillsätt saffran och curry. Fräs en stund till.
  2. Rör ner räkorna. Häll på Pernod och hetta upp. Tänd på och låt brinna ut.
  3. Skeda ur räkorna. Tillsätt grädden och hummerfonden. Koka ihop till en simmig konsistens. Smaka av.
  4. Rör ner räkblandningen samt dill och persilja.
  5. Servera gärna på varma tallrikar. Vill man förstärka rätten så passar det bra att bjuda ris till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 80 g champinjoner
  • 1 påse saffran (à 0,5 g)
  • 1 tsk curry
  • 400 g skalade stora räkor eller oskalade räkor (400 g skalade motsvarar 1 kg oskalade)
  • 2 msk Pernod
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk konc hummerfond på flaska
  • 1/2 dl finskuren dill
  • 1/2 dl finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?