Flamberade rabarber

Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Flamberade rabarber

En riktig desserthappening! Smält rabarber i smör i en gjutjärnspanna på grillen eller på spisen. Häll över päronsprit och flambera. Bjud med glass och mandelskorpor. Garanterat en effektfull – och smarrig – dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Flamberade rabarber

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g rabarber
50 g smör
1 dl socker
1/2 dl päronlikör (Xanté)

Till servering

vaniljglass
biscotti

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott

    Sanna

Näringsvärde per portion

Energi2057 KJ / 492 kCal
Fett23 g
Salt0.74 g
Kolhydrater56 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Rabarber- och jordgubbsrutor
    Betyg 3.3 av 5.69 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knäckig rabarberpaj
    Betyg 4.2 av 5.3111 personer har röstat
    Receptet har 399 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vaniljparfait med rabarber
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad