Flamberad pepparbiff

Betyg 3.3 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Flamberad pepparbiff

Fantastisk flamberad pepparbiff som är en smärre utmaning att tillaga, men resultatet blir obeskrivligt smakfullt. Lyxiga ingredienser som konjak och svamp förhöjer rätten ännu mer och gör den till en succé.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Flamberad pepparbiff

Ingredienser

4 portioner
4 msk hel svartpeppar
4 tjocka bitar oxfilé (helst mittbitar, à ca 170 g)
100 g färsk champinjoner
1/2 gul lök
2 msk smör
4 dl vispgrädde
1/2 dl konc kalvfond på flaska
ev majsstärkelse
1/2 - 1 tsk krossad rosépeppar

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Till oxfile så brukar jag mortla en del svartpeppar, två delar rosépeppar och två delar grönpeppar. Sedan rullar jag filébitarna (tjocka ska de va!) så kanterna blir panerade. Har inte testat att flambera köttet, men ska testa någon gång då konjaken får vara kvar tillräckligt länge :-) Denna sorts pepparbiff passar även utmärkt till en mildare rödvinssås, så blanda gärna in en sådan till denna sorts kryddning. En gratinerad potatismosgratäng passar också bra till, bra att göra dagen innan också. (förutom att köra den i ugn) Var inte snål med Västerbottensost eller knaperstekt bacon i den. Hittade inget bra recept här på en sådan, får lägga in ett recept. Oxfilé är bra och god mat :-)

    Ulf

  • Ojojoj, detta var verkligen super! Inga problem att laga och verkligen smaskens.

    Peter

  • Väldigt gott, men ta inte för mycket svamp och låt inte svampen fräsa för länge så det blir mycket vätska för då går det inte att tända

    Gunilla

  • Väldigt gott, och såå krångligt att laga var det inte! Prova...

    Sara

Testa liknande recept

  • Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Helstekt pepparfilé
    Betyg 4 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oxfilé med örtig sås
    Betyg 2.9 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Helstekt oxfilé med konjakssås
    Betyg 4.4 av 5.93 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oxfilé med getost & vinsås
    Betyg 3.7 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skomakarlåda
    Betyg 3.3 av 5.238 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad