Flädermarmelad med jordgubb

Smakrik och god hemmagjord marmelad av fina råvaror som jordgubbar och äkta fläderblom. Denna delikata jordgubbsmarmelad med fläderblom bör förvaras svalt i glasburkar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2000


Smakrik och god hemmagjord marmelad av fina råvaror som jordgubbar och äkta fläderblom. Denna delikata jordgubbsmarmelad med fläderblom bör förvaras svalt i glasburkar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2000

Kommentarer
6 stMycket god marmelad! Smaken av fläderblomman gör det hela till en underbar smakupplevelse.
Karin
Har gjort denna marmeladen i många år nu. En stor favorit i vår familj! Kombinationen jordgubbar & fläder är så god!👏😍👌🍓
Synnöve
Det går fint att använda lite fläderblomssaft, den är ju koncentrerad och det blir inte så mycket vätska. Jag tog ett par msk till 500 g jordgubbar. Man kan också frysa blomklasarna (luftigt!), men de släpper mycket mer av de små blommorna då.
Boel
När det inte är flädersäsong - kan man använda flädersaft? Lämplig mängd?
Christine
Hej Christine! Vi skulle nog vänta till våren istället. Svårt att tillsätta vätska utan att påverka konsistensen. Och sen ger det nog inte så värst mycket smak heller. Då har du något att se fram emot när det är flädersäsong igen. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Följde Malin Larssons råd & tog i lite citonsyra...+ att jag repade av de små fläderblommorna & lät de ligga kvar i marmeladen. Jättevacker & god blev den !
Ann-christin
Marmeladen blir lite väl söt och jag tror att det vore gott med lite citron eller citronsaft i den.
Malin