Five spice butterfly chicken

Bjud på five spice butterfly chicken på grillmiddagen. Butterfly är en teknik där en hel kyckling delas vid ryggbenet för att kunna grillas platt, vilket ger ett jämnare slutresultat. Kycklingen penslas med en smakrik marinad gjord på den kinesiska kryddblandning five spice med b la koriander, fänkål, kanel och nejlika. Servera gärna med grillade grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2025

Ingredienser
4 portioner
Sås
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk five spices (kryddblandning)
2 msk hoisinsås
1 msk strösocker
1 tsk svartpeppar
2 msk vitvinsvinäger
1 msk sesamolja
1 tsk salt
Kyckling
1 hel kyckling (à ca 1,3 kg)
1/2 msk salt
Serveringsförslag:
hoisinsås
sallad
steam buns bröd (bao buns)
salladslök
grillade citroner
pimiento de padron
kokt ris
Gör så här
00:30:00
00:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi2234 KJ / 523 kCal
Fett25 g
Salt7.2 g
Kolhydrater10 g
Protein69 g
Kommentarer
4 stGrymt gott. Minska lite på saltet och toppsalta hellre vid bordet. Körde grillad ananas, pimientos de padrons, salsa, potatis och sallad till.
Martin
Perfekt recept, vi var fyra personer alla åt med god aptit. Den kommer vi att göra igen.
Elisabet
Ska man bara marinera med salt i 30 min (alltså inte med såsen)?
Maria
Hej Maria! Ja, den ska bara marinera med saltet. Såsen eller marinaden ska penslas på på slutet av grillningen. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket