Fisktagine med curry och paprika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fisktagine med curry och paprika

Fisktagine med curry och paprika, eller fiskgryta med russin och aprikoser som du kryddar med paprikapulver och curry. En saftigt söt fiskrätt som med sina frukter och kryddor gör både fiskfiléer och bulgur till en festmåltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fryst fiskfilé, t ex sej eller hoki.
  2. Koka upp vatten och socker i en liten kastrull. Skär torkade aprikoser i mindre bitar. Ta kastrullen från värmen. Lägg i aprikosbitarna och russin.
  3. Curry- och fiskblandning: Skala och hacka gula lökar. Skär fisken i bitar. Blanda lök, salt, curry, paprikapulver och hälften av olivoljan i en bunke. Vänd ner fiskbitarna och låt stå ca 5 minuter.
  4. Fräs fiskblandningen i resten av olivoljan 2–3 minuter i en stekpanna med höga kanter. Smula ner höns- eller fiskbuljongtärning. Tillsätt vatten. Låt sjuda under lock ca 5 minuter tills fisken är klar.
  5. Koka upp den torkade frukten och låt koka ca 5 minuter. Tillsätt frukten till grytan. Blanda i hackad persilja. Servera gärna grytan med bulgur.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera buljongtärningen.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g fryst fiskfilé t ex sej eller hoki
  • 2 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 dl russin
Curry- och fiskblandning
  • 2 gula lökar
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk olivolja
  • 1 höns- eller fiskbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan