Fisktagine med curry och paprika

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
5
Fisktagine med curry och paprika

Fisktagine med curry och paprika, eller fiskgryta med russin och aprikoser som du kryddar med paprikapulver och curry. En saftigt söt fiskrätt som med sina frukter och kryddor gör både fiskfiléer och bulgur till en festmåltid.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Fisktagine med curry och paprika

Ingredienser

4 portioner
400 - 450 g  fryst fiskfilé t ex sej eller hoki
2 dl  vatten
2 msk  socker
8 - 10   torkade aprikoser
1 dl  russin

Curry- och fiskblandning

2   gula lökar
1 krm  salt
1 1/2 tsk  curry
1 tsk  paprikapulver
3 msk  olivolja
1   höns- eller fiskbuljongtärning
3 dl  vatten
1/2 dl  hackad persilja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera buljongtärningen.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott! Jag tog halva mängden torkad frukt och hade i en liten squash.

Emmy

2021-12-15

Helt fantastiskt gott recept med både salt och sött!

Elin

2011-08-27

Mycket gott och enkelt. Sött. Men det fungerar trots att vi normalt inte är så förtjusta i!

Urban

2011-03-23

Testa liknande recept

Fisk under mimosatäcke
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Östermans fiskgryta
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig fisksoppa med potatis
Betyg 3.8 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnskyckling med lök, aprikoser och mandel
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Aprikoser i vitt vin
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fruktris med plommon, nektariner och torkade aprikoser
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga