Citrusfisk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citrusfisk

Med hjälp av detta recept så gör du en trevlig fiskrätt av sejfilé som får sjuda i en krämig sås med fin citrussmak. Strö på vackra skalstrimlor på din fiskpanna och servera den med nykokt ris, söt majs och små gurktärningar. Snabblagat och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sejen om den är fryst.
  2. Koka riset eller grynen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Häll såsen i en panna och koka upp den. Skär fisken i tärningar och lägg i dem i pannan. Riv skalet av apelsinen och spara till garnering och pressa juicen ur ena halvan. Tillsätt apelsinjuice och dill i såsen.
  4. Låt fisken sjuda under lock på svag värme ca 5 min, smaka av med salt och peppar.
  5. Skala, kärna ur gurkan och skär den i tärningar. Blanda den med avrunnen majs.
  6. Strö apelsinskal över pannan och servera med riset och grönsakerna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g sejfilé
  • 4 port ris eller gryn
  • 3 dl kyld färdig mild citronsås
  • 1 apelsin
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • 1 gurka
  • 340 g majskorn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2773 kJ / 663 kCal