Fiskcurry med kokosmjölk och lime

En fiskgryta inspirerad av det indiska köket där fisken smaksätts med ingefära, curry och kokosmjölk. Tomatpurén ger grytan färg och en mild syrlighet och gifter sig perfekt med den heta sambal oeleken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller äggnudlar
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 msk curry
2 tsk tomatpuré
1/2 tsk salt
400 ml kokosmjölk
ca 600 g torsk- eller sejfilé
1 lime
1 msk olja
salt
peppar
2 pak choi
1 dl cashewnötter
Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3213 KJ / 768 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sååååå gott !!!! Mums filibaba
Suzanne
2025-03-19Super gott.kräsen person i min närhet älskade maten❤️
Betty
2025-01-24Fantastiskt gott!Snabbt och enkelt att tillaga men oerhört gott!
Henrik
2025-01-09