Fiskcurry med kokosmjölk och lime

78
7
Fiskcurry med kokosmjölk och lime

En fiskgryta inspirerad av det indiska köket där fisken smaksätts med ingefära, curry och kokosmjölk. Tomatpurén ger grytan färg och en mild syrlighet och gifter sig perfekt med den heta sambal oeleken.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Fiskcurry med kokosmjölk och lime

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1 msk
riven färsk ingefära
1 tsk
sambal oelek
1 msk
olja
2
vitlöksklyftor
1/2 msk
curry
2 tsk
tomatpuré
1/2 tsk
salt
400 ml
kokosmjölk
ca 600 g
torsk- eller sejfilé
1
lime
1 msk
olja
-
salt och peppar
2
pak choi
1 dl
cashewnötter

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna dressingen med sesamolja.

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Johanna

2021-01-23

Supergod gryta! Gillades av hela familjen. Vi valde att tillsätta räkor på slutet. Vi serverade med nudlar och vitlöksbröd.

Susanne

2020-05-01

Så underbart gott! Vill man han kan byta ut fisken mot strimlad kyckling som man brynt lite, det blev också fantastiskt gott.

Sofia

2020-02-19

Mycket god fiskrätt

Näringsvärde per portion

Energi 3213 KJ / 768 kCal
Fett 39 g
Salt 2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept