Fiskcurry med kokosmjölk och lime
En fiskgryta inspirerad av det indiska köket där fisken smaksätts med ingefära, curry och kokosmjölk. Tomatpurén ger grytan färg och en mild syrlighet och gifter sig perfekt med den heta sambal oeleken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller äggnudlar
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 msk curry
2 tsk tomatpuré
1/2 tsk salt
400 ml kokosmjölk
ca 600 g torsk- eller sejfilé
1 lime
1 msk olja
salt
peppar
2 pak choi
1 dl cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3213 KJ / 768 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt enkelt att tillaga & mycket gott! Till & med barnet var helt lyriskt & käkade upp resterna!
Cecilia
2024-04-20Ska man servera dressingen med pak choi vid sidan av eller ha den i?
Frida
2024-03-15Hej Frida! Pak choien blandad med dressingen serverar man till grytan. Hoppas det smakar! /Tove
Redaktionen
2024-03-18Så jäkla gött!
Yngve
2024-02-28