Fisktacos med torsk, picklad lök och ärtpesto

5
1
Fisktacos med torsk, picklad lök och ärtpesto

Syrligt, sött, lent och smakrikt: med dessa fish tacos får du smaklökarna att jubla! Värm tortillabröden i en torr panna och fyll dem med stekt torsk, picklad lök, pesto och ugnsrostad zucchini. Servera och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Fisktacos med torsk, picklad lök och ärtpesto

Ingredienser

4 portioner

Picklad lök

1/2 rödlök
1 silverlök
2 msk strösocker
1/2 dl äppelcidervinäger

Rostad zucchini

300 g zucchini
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 tsk olivolja
1/2 krm salt

Ärtpesto

200 g tinade frysta ärtor
75 g sötmandel
50 g riven parmesanost
3/4 riven vitlöksklyfta
1 1/2 msk finrivet citronskal
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
2 msk rapsolja
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Torsk

600 g torskfilé
1 msk smör
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Till servering

12 små tortillabröd

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Michelle

2021-05-31

Stor favorit för barnen!

Testa liknande recept