Fisktacos med torsk, picklad lök och ärtpesto

Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
4
Fisktacos med torsk, picklad lök och ärtpesto

Syrligt, sött, lent och smakrikt: med dessa fish tacos får du smaklökarna att jubla! Värm tortillabröden i en torr panna och fyll dem med stekt torsk, picklad lök, pesto och ugnsrostad zucchini. Servera och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Fisktacos med torsk, picklad lök och ärtpesto

Ingredienser

4 portioner

Picklad lök

1/2 rödlök
1 silverlök
2 msk strösocker
1/2 dl äppelcidervinäger

Rostad zucchini

300 g zucchini
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 tsk olivolja
1/2 krm salt

Ärtpesto

200 g tinade frysta ärtor
75 g sötmandel
50 g riven parmesan
3/4 riven vitlöksklyfta
1 1/2 msk finrivet citronskal
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
2 msk rapsolja
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Torsk

600 g torskfilé
1 msk smör
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Till servering

12 små tortillabröd

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Gott!

Katarina

2024-02-23

Supergott! Fräscht och snabblagat!

Moa

2022-11-20

Mycket gott, nytänk och enkelt.

Anna-cari

2022-10-29

Testa liknande recept

Picklad lök
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronärter
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crispy Chicken taco med ärtguacamole och gurksalsa
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ärtpesto
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mozzarella i bowl med avokado- och basilikadressing
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen pastasallad med fetaost och gröna ärtor
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga