Fisktacos med torsk, picklad lök och ärtpesto
Syrligt, sött, lent och smakrikt: med dessa fish tacos får du smaklökarna att jubla! Värm tortillabröden i en torr panna och fyll dem med stekt torsk, picklad lök, pesto och ugnsrostad zucchini. Servera och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021
Ingredienser
4 portioner
Picklad lök
1/2 rödlök
1 silverlök
2 msk strösocker
1/2 dl äppelcidervinäger
Rostad zucchini
300 g zucchini
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 tsk olivolja
1/2 krm salt
Ärtpesto
200 g tinade frysta ärtor
75 g sötmandel
50 g riven parmesan
3/4 riven vitlöksklyfta
1 1/2 msk finrivet citronskal
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
2 msk rapsolja
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Torsk
600 g torskfilé
1 msk smör
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Till servering
12 små tortillabröd
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott!
Katarina
2024-02-23Supergott! Fräscht och snabblagat!
Moa
2022-11-20Mycket gott, nytänk och enkelt.
Anna-cari
2022-10-29