Fisktacos med torsk, picklad lök och ärtpesto

2
0
Fisktacos med torsk, picklad lök och ärtpesto

Syrligt, sött, lent och smakrikt: med dessa fish tacos får du smaklökarna att jubla! Värm tortillabröden i en torr panna och fyll dem med stekt torsk, picklad lök, pesto och ugnsrostad zucchini. Servera och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Fisktacos med torsk, picklad lök och ärtpesto

Ingredienser

4 portioner

Picklad lök

1/2
rödlök
1
silverlök
2 msk
strösocker
1/2 dl
äppelcidervinäger

Rostad zucchini

300 g
zucchini
1/2
vitlöksklyfta
1 1/2 tsk
olivolja
1/2 krm
salt

Ärtpesto

200 g
tinade frysta ärtor
75 g
sötmandel
50 g
riven parmesanost
3/4
riven vitlöksklyfta
1 1/2 msk
finrivet citronskal
1 1/2 msk
färskpressad citronjuice
2 msk
rapsolja
2 krm
salt
1/2 krm
svartpeppar

Torsk

600 g
torskfilé
1 msk
smör
1 krm
salt
1/2 krm
svartpeppar

Till servering

12
små tortillabröd

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Testa liknande recept