Fiskspett med grönsaksris och gravlaxsås
Förträffande gott fiskspett som får en eldig smak av den varma grillen. Läggs på en bädd av ris som kokats med paprika, purjolök, sparris och rosépeppar. Grönsaksriset, fiskspettet och en klick gravlaxsås är en otroligt lyckad kombination.
Ingredienser
4 portioner
1 msk pressad lime
1 msk olja
1 tsk salt
4 fisk - eller skaldjursspett
Grönsaksris
3 dl långkornigt ris
6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 purjolök
1 röd paprika
1 pkt djupfryst grön sparris (à 200 g)
1/2 tsk salt
1 tsk krossad rosépeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegott. Lätt och snabbt att tillaga. Blandade lax och tigerräkor på spettet. Rose´pepparn var perfekt.
Heléne
2008-02-26