Fiskspett med grönsaksris och gravlaxsås

1
1
Fiskspett med grönsaksris och gravlaxsås

Förträffande gott fiskspett som får en eldig smak av den varma grillen. Läggs på en bädd av ris som kokats med paprika, purjolök, sparris och rosépeppar. Grönsaksriset, fiskspettet och en klick gravlaxsås är en otroligt lyckad kombination.

Fiskspett med grönsaksris och gravlaxsås

Ingredienser

4 portioner
1 msk pressad lime
1 msk olja
1 tsk salt
4 fisk - eller skaldjursspett

Grönsaksris

3 dl långkornigt ris
6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 purjolök
1 röd paprika
1 pkt djupfryst grön sparris (à 200 g)
1/2 tsk salt
1 tsk krossad rosépeppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Heléne

2008-02-26

Jättegott. Lätt och snabbt att tillaga. Blandade lax och tigerräkor på spettet. Rose´pepparn var perfekt.