Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskspett med grönsaksris och gravlaxsås

Förträffande gott fiskspett som får en eldig smak av den varma grillen. Läggs på en bädd av ris som kokats med paprika, purjolök, sparris och rosépeppar. Grönsaksriset, fiskspettet och en klick gravlaxsås är en otroligt lyckad kombination.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman limesaft, olja och salt. Pensla spetten med blandningen och låt stå ca 15 min. Grilla spetten i grillpanna, på grill eller i ugnen 6-7 min/sida.
  2. Koka riset i buljongen i en traktörpanna ca 10 min. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och hacka paprikan. Skär sparrisen i mindre bitar. Lägg grönsakerna på riset och krydda med salt och peppar. Koka ytterligare 10 min. Servera fiskspetten med grönsaksriset och gravlaxsås.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk pressad lime
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 4 fisk - eller skaldjursspett
Grönsaksris
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 pkt djupfryst grön sparris (à 200 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk krossad rosépeppar
Lägg till i inköpslistan