Fisksoppa (bas utan fisk)
Ta fram rejäla grytan och gör ett riktigt storkok soppa! Mixa den tomat- och saffransdoftande soppbasen och fördela i plastlådor, eller tomma, urdiskade mjölkpaket, så har du middagen förberedd i frysen. Bara att tina, värma och lägga i fisk vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
16 portioner
500 g gul lök
500 g potatis
750 g morötter
4 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
1/2 dl tomatpuré
2 l vatten
1/2 msk torkad timjan
1/2 msk torkad rosmarin
2 fiskbuljongtärningar
2 paket saffran (à 1/2 g)
2 förpackningar hela tomater (à 400 g)
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi691 KJ / 165 kCal
Fett11 g
Salt1.27 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g
Kommentarer
Lättlagat, smakrikt och mättande med bröd till. Jag valde att tillsätta creme fraiche vid servering.
Maria
2021-12-09Mycket god grundsoppa. Perfekt att ha färdig i frysen. ta fram och tillsätta fiskbitar.
Britt-marie
2017-10-18Supergod som den är men passar bra som grund till olika sorters soppor eller grytor. Enkel att komplettera med bönor eller linser för vegetariskt alternativ.
Carola
2015-10-19