Fisksoppa (bas utan fisk)

202
3
Fisksoppa (bas utan fisk)

Ta fram rejäla grytan och gör ett riktigt storkok soppa! Mixa den tomat- och saffransdoftande soppbasen och fördela i plastlådor, eller tomma, urdiskade mjölkpaket, så har du middagen förberedd i frysen. Bara att tina, värma och lägga i fisk vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Fisksoppa (bas utan fisk)

Ingredienser

16 portioner
500 g gul lök
500 g potatis
750 g morötter
4 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
1/2 dl tomatpuré
2 l vatten
1/2 msk torkad timjan
1/2 msk torkad rosmarin
2 fiskbuljongtärningar
2 paket saffran (à 1/2 g)
2 förpackningar hela tomater (à 400 g)
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar

För alla

Fri från gluten om lämpliga tillbehör serveras.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men kontrollera innehållet i buljongtärningarna och servera lämpliga tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

202

Kommentarer

Maria

2021-12-09

Lättlagat, smakrikt och mättande med bröd till. Jag valde att tillsätta creme fraiche vid servering.

Britt-marie

2017-10-18

Mycket god grundsoppa. Perfekt att ha färdig i frysen. ta fram och tillsätta fiskbitar.

Carola

2015-10-19

Supergod som den är men passar bra som grund till olika sorters soppor eller grytor. Enkel att komplettera med bönor eller linser för vegetariskt alternativ.

Näringsvärde per portion

Energi 691 KJ / 165 kCal
Fett 11 g
Salt 1.27 g
Kolhydrater 13 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden