Fisksoppa (bas utan fisk)

Betyg 3.1 av 5.
206 personer har röstat
3
Fisksoppa (bas utan fisk)

Ta fram rejäla grytan och gör ett riktigt storkok soppa! Mixa den tomat- och saffransdoftande soppbasen och fördela i plastlådor, eller tomma, urdiskade mjölkpaket, så har du middagen förberedd i frysen. Bara att tina, värma och lägga i fisk vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Fisksoppa (bas utan fisk)

Ingredienser

16 portioner
500 g  gul lök
500 g  potatis
750 g  morötter
4   vitlöksklyftor
2 dl  olivolja
1/2 dl  tomatpuré
2 l  vatten
1/2 msk  torkad timjan
1/2 msk  torkad rosmarin
2   fiskbuljongtärningar
2   paket saffran (à 1/2 g)
2   förpackningar hela tomater (à 400 g)
2 tsk  salt
1 tsk  svartpeppar

För alla

Fri från gluten om lämpliga tillbehör serveras.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men kontrollera innehållet i buljongtärningarna och servera lämpliga tillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
206 personer har röstat

Kommentarer

Lättlagat, smakrikt och mättande med bröd till. Jag valde att tillsätta creme fraiche vid servering.

Maria

2021-12-09

Mycket god grundsoppa. Perfekt att ha färdig i frysen. ta fram och tillsätta fiskbitar.

Britt-marie

2017-10-18

Supergod som den är men passar bra som grund till olika sorters soppor eller grytor. Enkel att komplettera med bönor eller linser för vegetariskt alternativ.

Carola

2015-10-19

Näringsvärde per portion

Energi691 KJ / 165 kCal
Fett11 g
Salt1.27 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Adventssoppa
Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torsk med smak av medelhavet
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Passerad fisksoppa med fänkål och tomat
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Krämig fiskgryta med saffran
Betyg 3.8 av 5.
69 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffranskyckling med tomat och fänkål
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga