Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisksoppa (bas utan fisk)

Ta fram rejäla grytan och gör ett riktigt storkok soppa! Mixa den tomat- och saffransdoftande soppbasen och fördela i plastlådor, eller tomma, urdiskade mjölkpaket, så har du middagen förberedd i frysen. Bara att tina, värma och lägga i fisk vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lök, potatis och morötter, gärna i matberedare var för sig. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs löken i oljan ca 5 minuter utan att den tar färg i en stor kastrull (5 liter, för 16 portioner). Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med ett par minuter.
  3. Tillsätt potatis, morot, vatten, vitlök, timjan, rosmarin, buljongtärning och saffran.
  4. Låt koka upp och låt koka under lock ca 15 minuter eller tills potatis och morot är helt mjuka.
  5. Tillsätt tomaterna och låt koka ytterligare ca 10 minuter.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Mixa soppan slät med stavmixer eller i omgångar i matberedare. Fördela soppan i 4 enlitersförpackningar (för 16 portioner), låt svalna och förvara i frysen.
  8. Vid servering: Häll 1 förpackning (för 4 portioner) tinad soppbas i en kastrull. Späd ev med vatten och smaka av med salt.
  9. Lägg i 300 g torsk- och laxtärningar (för 4 portioner), låt sjuda 3–5 minuter eller tills fisken är klar. Servera gärna med aioli och krutonger.

För alla

Fri från gluten om lämpliga tillbehör serveras.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men kontrollera innehållet i buljongtärningarna och servera lämpliga tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 16
  • 500 g gul lök
  • 500 g potatis
  • 750 g morötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 l vatten
  • 1/2 msk torkad timjan
  • 1/2 msk torkad rosmarin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 paket saffran (à 1/2 g)
  • 2 förpackningar hela tomater (à 400 g)
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 691 kJ / 165 kCal