Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskragu med svampsmak

Servera en fängslande middag genom att tillaga den här förträffliga fiskragun med en härlig svampsmak. I såsen känner du smakerna från bland annat fiskbuljong, senap, röda linser och grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och lök. Skär potatisen i bitar. Hacka löken. Fräs lök och potatis i en traktörpanna i olja. Häll på fiskbuljong av tärning. Låt koka under lock 5-10 minuter.
  2. Tillsätt röda linser och låt koka ytterligare 10 minuter.
  3. Tina torskfilén så mycket att det går att skära stora kuber.
  4. Vispa ihop en redning på grädde och vetemjöl. Rör ner i grytan. Smaka av med grovkornig senap.
  5. Lägg ner fisken i grytan och låt koka några minuter. Smaka av med ev salt.
  6. Grovhacka basilika och strö över. Servera med sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 3 dl fiskbuljong (vatten + tärning)
  • 1 dl röda linser
  • 1 paket torskfilé, sej eller hoki
  • 1 dl grädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 tsk grovkornig senap
  • ev salt
  • basilika att strö över
Lägg till i inköpslistan