Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Gurksallad

Gör en härlig och fräsch sallad på gurka. Blanda gurkor, socker, salladslökar, ättiksprit och chilifrukt och låt det sedan stå och dra sig ett tag innan du serverar salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva löken fint. Skär gurkan i tunna skivor. Rör ut sockret med vattnet tills det löst sig. Tillsätt ättika och salt.
  2. Varva gurka, lök och chili i en skål. Häll över lagen. Låt den stå och dra i 30 minuter innan den serveras.
  3. Servera gärna till fiskplättar, se receptet Fiskplättar med bönor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 salladslökar
  • 1 liten gurka
  • 2 msk socker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 finhackad chilifrukt (1/2 chili motsvarar 1 tsk sambal oelek)
Lägg till i inköpslistan