Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskkotletter med kryddig sås

Fiskkotletter med kryddig sås är en riktig smakupplevelse med vit fisk som grund. Stek torsk, sej eller hokifisk och servera med kokt potatis och en härlig sås på lök, basilika, timjan, vitlök, ärtor och tomater.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ett paket fisk och stek dem enligt paketets anvisning.
  2. Skala och hacka lök, basilika, timjan och vitlök. Fräs löken i olja. Tillsätt gröna ärter och låt fräsa med. Häll på krossade tomater och kryddorna. Låt såsen koka någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera fisken med såsen och kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt torsk, sej eller hoki eller dyl (à 400-500 g)
  • 2 gula lökar
  • 1 kruka basilika
  • 5 kvistar timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 1 pkt gröna djupfrysta ärter (à 250 g)
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • salt och peppar
  • 800 g potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?