Fiskgryta- och skaldjursgryta med fänkål och saffran

10
0
Fiskgryta- och skaldjursgryta med fänkål och saffran

En ljuvligt god, saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta med fänkål och morot. Med skaldjur, vin och saffran blir grytan riktigt festlig. Fisk och skaldjur läggs i precis före serveringen så att de behåller sin stuns och inte blir överkokta. Fantastiska smaker som kompletterar och lyfter varandra. En riktig höjdargryta!

Fiskgryta- och skaldjursgryta med fänkål och saffran

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 fänkål
1 morot
2 msk olivolja
1/2 g saffran
1/2 tsk timjan
1/2 dl vitt vin
1 tsk vitvinsvinäger
3 dl mjölk
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 msk majsstärkelse
2 dl smetana
salt
200 g torskfilé
200 g laxfilé
350 g fryst skaldjursmix

Till servering

bröd
aioli

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt med vitlök.

Näringsvärdet är beräknat inklusive bröd och aioli.

Gör så här

Tips

Toppa gärna grytan med färsk dill.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3164 KJ / 748 kCal
Fett 48 g
Salt 3.22 g
Kolhydrater 34 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden