Fiskgryta- och skaldjursgryta med fänkål och saffran | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskgryta- och skaldjursgryta med fänkål och saffran

En ljuvligt god, saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta med fänkål och morot. Med skaldjur, vin och saffran blir grytan riktigt festlig. Fisk och skaldjur läggs i precis före serveringen så att de behåller sin stuns och inte blir överkokta. Fantastiska smaker som kompletterar och lyfter varandra. En riktig höjdargryta!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa fänkålen och skär den i 4 klyftor genom roten. Skär bort roten och skiva tunt. Skala och skär moroten i bitar.
  2. Hetta upp olivoljan i en gryta eller stor kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek ca 4 minuter tills det börjar bli brunt. Tillsätt fänkål, morot, saffran och timjan och stek ytterligare 2 minuter. 
  3. Tillsätt vin, vinäger, mjölk, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt koka tills moroten är mjuk, ca 7 minuter.
  4. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Rör ner smetanan och smaka av med salt.
  5. Skär fisken i bitar. Lägg ner fisk och skaldjursmix precis innan servering och koka upp.
  6. Till servering: Servera grytan med bröd och aioli.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt med vitlök.

Näringsvärdet är beräknat inklusive bröd och aioli.

Tips

Toppa gärna grytan med färsk dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 fänkål
  • 1 morot
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 g saffran
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 dl smetana
  • salt
  • 200 g torskfilé
  • 200 g laxfilé
  • 350 g fryst skaldjursmix
Till servering
  • bröd
  • aioli
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3164 kJ / 748 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept