Fisk- och skaldjursgryta med fänkål och saffran

Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
2
Fisk- och skaldjursgryta med fänkål och saffran

En ljuvligt god, saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta med fänkål och saffran. Med skaldjur, vin och saffran blir grytan riktigt festlig. Fisk och skaldjur läggs i precis före serveringen så att de behåller sin stuns och inte blir överkokta. Fantastiska smaker som kompletterar och lyfter varandra. En riktig höjdargryta!

Fisk- och skaldjursgryta med fänkål och saffran

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1   fänkål
1   morot
2 msk  olivolja
1/2 g  saffran
1/2 tsk  timjan
1/2 dl  vitt vin
1 tsk  vitvinsvinäger
3 dl  mjölk
5 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
2 1/2 msk  majsstärkelse
2 dl  smetana
salt
200 g  torskfilé
200 g  laxfilé
350 g  fryst skaldjursmix

Till servering

bröd
aioli

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt med vitlök.

Näringsvärdet är beräknat inklusive bröd och aioli.

Gör så här

Tips

Toppa gärna grytan med färsk dill.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

För mycket syra. Annars bra.

Mårten

2023-05-11

Fantastisk gryta med fyllig smak

Ronne

2023-02-18

Näringsvärde per portion

Energi3164 KJ / 748 kCal
Fett48 g
Salt3.22 g
Kolhydrater34 g
Protein43 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostad sparris med torsk och aioli
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurspasta med saffran- och tomatsås
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad fisk med saffranssmetana
Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het skaldjurssås med persilje- och vitlökspapardelle
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paella med skaldjur
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörstekt torsk
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga