Fiskgryta- och skaldjursgryta med fänkål och saffran

5
0
Fiskgryta- och skaldjursgryta med fänkål och saffran

En ljuvligt god, saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta med fänkål och morot. Med skaldjur, vin och saffran blir grytan riktigt festlig. Fisk och skaldjur läggs i precis före serveringen så att de behåller sin stuns och inte blir överkokta. Fantastiska smaker som kompletterar och lyfter varandra. En riktig höjdargryta!

Skriv ut
Fiskgryta- och skaldjursgryta med fänkål och saffran

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1
fänkål
1
morot
2 msk
olivolja
1/2 g
saffran
1/2 tsk
timjan
1/2 dl
vitt vin
1 tsk
vitvinsvinäger
3 dl
mjölk
5 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
2 1/2 msk
majsstärkelse
2 dl
smetana
-
salt
200 g
torskfilé
200 g
laxfilé
350 g
fryst skaldjursmix

Till servering

bröd
aioli

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt med vitlök.

Näringsvärdet är beräknat inklusive bröd och aioli.

Gör så här

Tips

Toppa gärna grytan med färsk dill.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3164 KJ / 748 kCal
Fett 48 g
Salt 3.22 g
Kolhydrater 34 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept