Fiskgryta med saffran och vitlöksbaguette
Fisk, saffran och vitlök i en beprövat god kombination! Den här soppan tar en stund att koka ihop men kräver å andra sidan inte särskilt mycket av dig i köket. Den sköter sig mest själv.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2012
Ingredienser
4 portioner
1 påse frysta fisktärningar (à 400 g)
1 förp minibaguetter (à 300 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g fast potatis
2 morötter
1 purjolök
1 fänkål
2 msk tomatpuré
1/2 förp saffran (à 1/2 g)
2 msk olivolja
5 dl vatten
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2951 KJ / 703 kCal
Fett31 g
Kolhydrater72.9 g
Protein29.6 g
Kommentarer
Blev riktigt gott! Gjorde en "Snabb aioli" enligt recept här på Ica istället för vitlöksbröd och la till vitt vin och kräftstjärtar. Kommer laga detta igen!
Mica
2024-03-08Superbra recept! Lägg gärna till vitlök, chili, fiskbuljong och en skvätt vitt vin i grytan!🙂
Peter
2022-07-27Helt otroligt god! Tycker dock det var lite för lite fisk till mängden rotfrukter och vätska. Lägg på 100-200 g fisk till och du har 6 portioner totalt! Jag använde matlagningsgrädde, vilket fungerade utmärkt. Och jag tog grov panini, delade och bredde på hemgjort vitlöks- och persiljesmör, la ihop och svepte in i folie, och så in i 275 graders varm ugn 8 minuter. Blir jättegott!
Anna
2013-03-24