Fiskgryta med saffran och vitlöksbaguette

15
3
Fiskgryta med saffran och vitlöksbaguette

Fisk, saffran och vitlök i en beprövat god kombination! Den här soppan tar en stund att koka ihop men kräver å andra sidan inte särskilt mycket av dig i köket. Den sköter sig mest själv.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2012

Fiskgryta med saffran och vitlöksbaguette

Ingredienser

4 portioner
1 påse frysta fisktärningar (à 400 g)
1 förp minibaguetter (à 300 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g fast potatis
2 morötter
1 purjolök
1 fänkål
2 msk tomatpuré
1/2 förp saffran (à 1/2 g)
2 msk olivolja
5 dl vatten
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar
1/2 citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Peter

2022-07-27

Superbra recept! Lägg gärna till vitlök, chili, fiskbuljong och en skvätt vitt vin i grytan!🙂

Anna

2013-03-24

Helt otroligt god! Tycker dock det var lite för lite fisk till mängden rotfrukter och vätska. Lägg på 100-200 g fisk till och du har 6 portioner totalt! Jag använde matlagningsgrädde, vilket fungerade utmärkt. Och jag tog grov panini, delade och bredde på hemgjort vitlöks- och persiljesmör, la ihop och svepte in i folie, och så in i 275 graders varm ugn 8 minuter. Blir jättegott!

Charlotte

2012-04-16

jättegott. tog lite sambal och gjorde en snabb aioli till.

Näringsvärde per portion

Energi 2951 KJ / 703 kCal
Fett 31 g
Kolhydrater 729 g
Protein 296 g
Läs mer om näringsvärden