Fiskgryta med saffran och vitlöksbaguette

Fisk, saffran och vitlök i en beprövat god kombination! Den här soppan tar en stund att koka ihop men kräver å andra sidan inte särskilt mycket av dig i köket. Den sköter sig mest själv.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2012

Ingredienser
4 portioner
1 påse frysta fisktärningar (à 400 g)
1 förp minibaguetter (à 300 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g fast potatis
2 morötter
1 purjolök
1 fänkål
2 msk tomatpuré
1/2 förp saffran (à 1/2 g)
2 msk olivolja
5 dl vatten
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar
1/2 citron
Gör så här
00:30:00
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2951 KJ / 703 kCal
Fett31 g
Kolhydrater72.9 g
Protein29.6 g
Kommentarer
4 stBlev riktigt gott! Gjorde en "Snabb aioli" enligt recept här på Ica istället för vitlöksbröd och la till vitt vin och kräftstjärtar. Kommer laga detta igen!
Mica
Superbra recept! Lägg gärna till vitlök, chili, fiskbuljong och en skvätt vitt vin i grytan!🙂
Peter
Helt otroligt god! Tycker dock det var lite för lite fisk till mängden rotfrukter och vätska. Lägg på 100-200 g fisk till och du har 6 portioner totalt! Jag använde matlagningsgrädde, vilket fungerade utmärkt. Och jag tog grov panini, delade och bredde på hemgjort vitlöks- och persiljesmör, la ihop och svepte in i folie, och så in i 275 graders varm ugn 8 minuter. Blir jättegott!
Anna