Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Het falukorv med grönsaksspagetti

Falukorv är gott, enkelt och riktig svensk husmanskost. Testa att hetta upp falukorven lite genom att använda det här receptet. Servera falukorven tillsammans med spagetti och njut av smakerna!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spagettin enligt anvisning på paketet. Kyl hastigt av i kallt rinnande vatten.
  2. Vispa sönder äggen och stek i omgångar till tunna äggplättar i en het lättoljad stekpanna. Lägg över på skärbräda och låt svalna en stund. Strimla grovt.
  3. Strimla falukorven och stek i en het lättoljad stekpanna tills korven fått fin färg. Häll över sweet chilisåsen och låt steka ihop.
  4. Skölj grönsakerna i hett vatten.
  5. Blanda grönsaker, pasta och äggstrimlor med falukorven så att allt blir varmt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Grovhacka basilikan och vänd ner i pasta- och grönsaksblandningen.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pastan. Uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g spaghetti
  • 3 ägg
  • olja till stekning
  • 500 g mager falukorv
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 påse thai wokgrönsaker (à 500 g)
  • salt och peppar
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?