Fiskgryta med parmesanost

Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Fiskgryta med parmesanost

Enkel, välsmakande och matig potatis- och fiskgryta med smak av tomat och citron. Genom att toppa grytan med ärtor och parmesanost får rätten extra god arom. Servera gärna med en enkel sallad och bröd.

Fiskgryta med parmesanost

Ingredienser

4 portioner
1 kg potatisar
1 förp krossade tomater (gärna med basilika, à 500 g)
2 dl vatten
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
500 g fiskfilé (t ex sej, hoki eller torsk)
1/2 tsk citronpeppar
300 g djupfrysta ärtor
100 g parmesan

Gör så här

00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Nja det här var ingen succé. Lite tråkigt helt enkelt. Jag hade ändå i lite grädde och en skvätt fiskfond samt ett uns tomatpuré och chili flakes. Men ändå. Inget riktigt djup, saknade mustighet. Parmesanost är ju alltid gott men på den här rätten kändes det lite malplacerat.

    Carola

  • Tiden i ugnen beror på om fisken är helt tinad eller om det är fryst man utgår från. Även hur tjocka och stora fiskbitarna är om fiskbitarna ligger lite på varandra eller är utspridda i pannan/kastrullen. Tiden är alltid en ca tid. Bättre att ange en lite kortare tid än för lång. I detta fall fisken kan fisken bli överkokt om tiden är för lång. Är inte fisken klar så fortsätter man ytterligare några minuter, fiskens innertemperatur ska vara ca 56 grader. Hälsningar från ICA Köket

    Ica-köket

  • Gott! Ändrade receptet något. I tomatsåsen hade jag även 1 dl vitt vin och 1 dl grädde. På slutet hade jag rätten i ugnen.

    Milla

  • Som vanligt är recepten här lite svårtydda om man inte har ordentliga förkunskaper. Om man lägger fisken längst upp på allt annat i grytan räcker ingalunda några 5 minuter för att den ska bli färdig. Jag fick lägga till 10 minuter till. Ibland undrar jag om Ica provkök verkligen har provlagat recepten innan dom publiceras.

    Alf

  • Väldigt god och lättlagad! Härlig extra smak med permesanen, passar perfekt!

    Karin

Näringsvärde per portion

Energi2540 KJ / 610 kCal

Testa liknande recept

  • Fisk med purjo och tomat
    Betyg 4 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgryta med fänkål och purjo
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig fisksoppa med potatis
    Betyg 3.9 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgratäng med fänkål och ost
    Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad