Fiskgryta med champinjoner
Om du har ont om tid men ändå vill servera en välsmakande fiskgryta så passar detta recept dig perfekt! Lägg ner dina frästa grönsaker och champinjoner i en gryta med torskfilé, citron, lagerblad och vitlök som får koka ihop före du avnjuter med potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997
Ingredienser
4 portioner
6 små färska lökar
5 späda morötter
200 g champinjoner
2 msk olja
400 g torskfilé, sej eller hoki
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
1 lagerblad
6 svartpepparkorn
2 skalade hela vitlöksklyftor
1 citronskal (i bitar)
gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ökade mängden torsk till 600 g. Mycket godare. PS i vår butik är storleken på djupfryst torsk 300g
Hanna
2003-07-05Denna fiskgryta smakar lite asiatiskt. Lite för lite fisk i förhållande till de övriga ingredienserna, men det ju lätt att justera.
Jenny
2002-10-05