Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fiskgryta à la provencale

Utsökt god fransk fiskgryta med sej, morötter, palsternacka, fänkål och franska örter. Fiskgryta à la provencale serveras med ris eller kokt potatis och tillagas på under 45 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sej så mycket att fisken kan skäras i stora bitar. Skala morötter och skär i bitar. Skölj och strimla palsternacka och fänkål.
  2. Lägg grönsakerna i en gryta och häll på fiskbuljong. Låt koka i ca 5 minuter. Smaksätt med tomatpuré, franska örter, salt.
  3. Rör om försiktigt. Lägg i fisken och låt den småkoka tills den blivit vit och ogenomskinlig. Servera med ris eller kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g sej
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 fänkål
  • 4 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1/2 msk franska örter
  • 1 tsk salt
  • ris eller kokt potatis
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer