Klassisk rätt i lyxig tappning! Fiskgratäng med torsk, len hummersås, krämig potatispuré och fänkål som toppas med hummer och dill är en ljuvlig och värmande middag till nyår, helgmyset eller bjudningen.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2022
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Christina
2023-01-12Dyra mat tider. Har man råd så varsågod! Tog räkor. Hummerfond på flaska.
Johan
2023-01-04Väldigt gott!
Monica
2023-01-04Jag gjorde denna till nyår och alla var lyriska! Jag hade en annan rätt med hummer till förrätt så jag kokade fond på hummerskalen och såsen blev himmelsk! Kokade även ner grädden vilket jag först tänkte var onödigt. Så vi åt hummerköttet till en annan rätt och hade räkor till denna isället. Använde fryst tork eftersom den simmar i en sås och det blev väldigt bra. Kommer definitivt göra den igen