Gratäng med torsk, dillsås och pepparrotsgurka
En hemmagjord gratäng med torsk som alla kommer att tycka om. Många goda milda smaker i gratängen så som grädde och dill. Till det serveras en krispig gurksallad med pepparrot. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatisar
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
1 fiskbuljongtärning
salt
peppar
20 g färsk dill
600 g torskfilé
250 g snackgurka
1 msk riven pepparrot
1 citron (skal och saft)
1 msk olivolja
hackad färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2464 KJ / 587 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!!
Ninni
2023-12-20Det är inte gratäng. Det är fisk i sås
Jeanette
2023-11-02Det är att ta i att kalla rätten för ”fiskgratäng” när det i själva verket är mer torskfilé i dillsås. Tråkig rätt som jag inte kommer tillaga fler gånger enligt detta recept.
Sylwia
2023-05-14